Workshop!

Prikkelverwerking bij kinderen

Kinderen opvoeden lijkt misschien heel gemakkelijk….maar in de praktijk brengt het regelmatig uitdagingen met zich mee. Zeker wanneer je kind bijzonderheden laat zien in de prikkelverwerking en dit als opvallend of storend wordt ervaren.

Er zijn kinderen die heel gevoelig zijn voor prikkels en daardoor een schooldag of een dag bij de opvang, een familiefeestje als heel vermoeiend ervaren. Wat doe je dan als ouder..beschermen, drukte vermijden of je kind leren omgaan met deze situaties…en hoe dan?

Sommige kinderen zijn heel erg druk en lijken juist alleen maar prikkels te willen opdoen. Door te bewegen, door veel geluid te maken maar ook door te bijten in hun kleren of door andere kinderen te duwen. Als ouder kun je onzeker worden door opmerkingen van andere ouders, groepsleiders of leerkrachten. Heeft je kind misschien Autisme of AD(H)D?

In deze workshop krijg je uitleg over de verschillende manier van prikkelverwerken en hoe je als ouder kunt tegemoetkomen aan de prikkelbehoefte van je kind. Je krijgt kort en helder uitleg over autisme en AD(H)D…want 23 meiwat is dit eigenlijk?
Kortom een leuke, boeiende workshop met ruimte voor interactie waarop je nieuwe inzichten krijgt over het gedrag van je kind en wat je kunt doen om je kind te helpen.

De workshop wordt gegeven door Sandra Stultiens-Houben. Sandra is leerkracht en heeft een masteropleiding tot autismespecialist afgerond. Sinds 1997 is zij werkzaam op de MBS Eindhoven, een school voor zeer moeilijk lerende kinderen. In 2012 bracht ze, als co-auteur, het boek “Prikkels in de groep!” uit. Daarnaast heeft Sandra een eenmanszaak met de naam Autismeprikkels. Mensen kunnen hier terecht voor begeleiding, coaching, advies en educatie op maat!

De workshop wordt gehouden op dinsdag 23 mei 2017. We starten om 19.00u en eindigen om ongeveer 21.15u.
De workshop vindt plaats bij Snow-Peak Nederweert, magnesiumstraat 41 Nederweert.
De kosten bedragen 10 euro incl. koffie en thee. Graag contant en gepast betalen

Aanmelden via autismeprikkels@gmail.com

Voor meer info: www.autismeprikkels.com of bel 06-50968049